Vakantielectuur / Reading

Tijdens onze vakantie in Capparucci (Italië) heb ik ook een paar goeie boeken gelezen. Zelf had ik ook wel wat lectuur meegenomen, maar in het vakantiehuis stonden ook enkele interessante boeken in de kast. Onder andere eentje van één van mijn favoriete Amerikaanse auteurs, John Grisham. Ik had al meerdere boeken van hem gelezen (altijd in het engels, want in de vertaling gaat veel van zijn schrijfstijl verloren, vind ik), maar “The last juror” (2004) nog niet. Dus heb ik mijn eigen boeken aan de kant geschoven om deze Grisham te lezen en hij stelde niet teleur! Het boek gaat over een jongeman die in 1970 een lokaal krantje overneemt in Mississippi . Hij krijgt onverwacht veel succes door zijn verslaggeving over de verkrachting en moord op een jonge moeder. De dader wordt gevat en veroordeeld, maar dan … Het is een typische Grisham-thriller : spannend en leest vlot weg.

When on holiday I always like to relax and read, so I had some books with me, but in our holidayhome there were a few interesting books too. So I put my own reading aside and started in John Grisham’s “The last juror” (2004). It was an original, english version, but that’s just how I like it, because in translation a lot of Grisham’s style is lost somehow. The book is about a young man who assumed ownership of a Mississippi weekly newspaper in 1970. The future of the paper looked grim until a young mother was brutally raped and murdered. The young reporter wrote about this crime and his newspaper began to prosper. The killer is caught and convicted, but then …  I really enjoyed this book.

Een ander boek dat ook in die kast stond is geschreven door Frank Schätzing en is getiteld “De zwerm” (2004).  Op de cover las ik het volgende : “Een tsunami verwoest West-Europa. Het klimaat op aarde ondergaat drastische veranderingen. Onder het oppervlak van de wereldzeeën beweegt zich een nieuwe soort die intelligent is, zeer gevaarlijk en ongrijpbaar. De mens krijgt te maken met een natuurlijke vijand die terugslaat.” En ook nog : “In een van de meest besproken thrillers van de laatste jaren, laat Frank Schätzing zien wat de mogelijke gevolgen zijn van de menselijke overheersing van de natuur. De opwarming van de aarde als gevolg van het broeikaseffect, de luchtverontreiniging die in toenemende mate een gevaar vormt voor de gezondheid en het hoge tempo waarin de natuurlijke energiebronnen worden uitgeput, vormen de grootste bedreigingen voor de mens in de 21ste eeuw. Schätzing deed voor “De zwerm” vijf jaar lang onderzoek naar deze verontrustende ontwikkelingen en sprak met tientallen biologen, scheikundigen, geologen en andere wetenschappers om zijn verhaal te onderbouwen.”    Ik vond het een goed boek, maar het is wel een pil van 927 blz. Soms is het even doorbijten want het boek draait voor een deel ook  om wetenschappers en de verklaringen en oplossingen die zij bespreken. Toch is het echt de moeite om dit boek te lezen, het uitgangspunt voor het verhaal is heel origineel.

Advertenties

~ door Monique op 23 augustus 2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: