Maatjesdag

Gisteren vond de maatjesdag plaats, een ontmoetingsdag voor knutselaars in samenwerking met Cindy van Happy Hobby. Ik was gevraagd om een workshopje te verzorgen en dat heb ik met veel plezier gedaan. We hebben atc’s gemaakt waarbij men kon leren sponsen, embossen en werken met paintdabbers. De stempels waren uit foam gestanst met Marianne Creatables.

Yesterday I was teaching a little atc workshop, these are some of the atc we made. The background for these atc is black cardstock on which we stamped with Versamark and embossed. After embossing, we covered the atc with a paintdabber (here I used copper and pearl). Lastly the paint was removed from the stamped images with a babywipe and we embellished the cards with some brads. More tomorrow.

Voor deze atc’s beginnen we met een zwarte achtergrond. We nemen een kaartje van 6,4 x 8,9 cm, dat is het standaard atc-formaat. Hierop stempelen we met een embossinginkt (Topboss, Versamark, Distress Embossingink). Dan wordt alles geëmbossed met clear embossingpoeder, zodat de gestempelde figuren mooi zwart blijven. Als de atc afgekoeld is gaan we er met de paintdabber overheen ( bij de atc’s op de foto heb ik copper en pearl gebruikt ). Dan nemen we snel een vochtig babydoekje ( zonder olie en zonder alcohol )  en vegen voorzichtig de acrylverf van de gestempelde motieven zodat ze terug op de voorgrond komen. Er moet wel snel gewerkt worden want als de verf droogt is ze watervast en lukt het niet meer om ze weg te vegen. Tenslotte kan je de atc’s nog een beetje versieren met brads (splitpennen) of zo.

Morgen nog meer atc’s die we gemaakt hebben op de maatjesdag.

Advertenties

~ door Monique op 4 april 2011.

2 Reacties to “Maatjesdag”

  1. Monique, ze zijn prachtig, maar ik ben vooral blij met je deskundige uitleg.

  2. geweldig! en dat deed jezeer goed trouwens! leuke reacties ghad! voor herhaling vatbaar! ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: