About me / Wie ik ben en wat ik doe

Ik ben Monique Verreydt, geboren in 1963 en woonachtig te Lommel (dat is in Belgisch Limburg, tegen de Nederlandse grens).  Mijn man en ik hebben 4 dochters.  De oudste woont op zichzelf en onze tweede dochter studeert en is op kot, de twee andere wonen nog thuis. Wij zijn allen trouwe onderdanen van hare majesteit “Zwartje”, onze poes.
ikke 
 
Mijn stempelavonturen zijn begonnen in de jaren tachtig, denk ik.  Bij ons in het centrum werd toen een nieuwe winkelgalerij geopend en daar was ook een winkeltje met houten speelgoed en stempels.  Mijn allereerste stempels komen daar vandaan.  Maar in die tijd stelde dat allemaal niet zo veel voor. Verder dan een afdrukje op een mooi velletje papier en wat embossen (boven de broodrooster!)  kwam ik niet, en stilaan verdween het stempelen op de achtergrond en ben ik andere dingen gaan doen.  Ik heb heel wat creatieve watertjes doorzwommen : van truitjes breien en kleding maken voor de kinderen, gordijntjes haken en macramé tot batik en poppen maken van zelfhardende klei.
kerst-010  kerst-013
kerst-007  kerst-009
 De afgelopen 10 jaar heb ik me vooral bezig gehouden met het maken van wenskaarten in allerlei technieken, vooral 3D en dat doe ik ook nog steeds met veel plezier. 
ikke-ook1  afbeelding-005  afbeelding-004 
afbeelding-009  afbeelding-023 
Sinds een jaar of 6 maak ik ook quilts (dekens en wandkleden van patchwork). Mijn allereerste quiltje was een kerstquiltje (1m x 1m).
aaaa-003 
Deze close-up is van een top die nog gequilt moet worden. Het is een log cabin motief en in het midden van de quilt staat een ster.
aaaa-008
In de zomer van 2007  maakte mijn oudste dochter (een fervent blogster en blogbezoekster) me attent op de blog van Hermine Koster en toen ik zag wat er tegenwoordig allemaal gedaan wordt met stempels en inkt is het bij mij weer beginnen kriebelen.  Ik ben dan volop beginnen rondsurfen op het net en heb mijn stempels weer van onder het stof gehaald.  Zo ben ik dan ook op het fenomeen atc gestoten en ben mijn eerste atc’s beginnen maken. 
Ik vind het heel leerrijk en plezant om het internet af te schuimen op zoek naar inspiratie.  Er zijn zoveel blogs van heel getalenteerde mensen. Ik heb me ook aangesloten bij enkele yahoogroepen en door deel te nemen aan swaps leer ik ook heel veel bij en het is een aanmoediging om veel dingen uit te proberen. 
 
Verder heb ik een brede interesse: ik hou van muziek en film en occasioneel maak ik wel eens een bloemstukje. Als we op vakantie zijn lees ik graag een goed boek.  Dat kan een thriller zijn (mijn favoriete schrijver in dit genre is Minette Walters), of een fantasyroman om lekker bij weg te dromen.   Jammer dat  dagen zo kort zijn, want ik heb nog genoeg plannen voor de komende eeuw.
 
My name is Monique Verreydt and I was born in 1963.   I live in Lommel, Belgium with my husband and we have 4 daughters. The eldest left home to live on her own, our second daughter goes to college and only comes home on weekends, the other two still live here with mom and dad. We also have a cat.
Many years ago, in the 80’s I’ve stamped for a while, but this came soon to an end, because I didn’t see many possibilities for this hobby.  I only stamped an image on a nice piece of paper, eventually did some embossing en that was it!
 About ten years ago, I started making greeting cards in different techniques and I still do. But since I saw Hermine Koster’s blog, I got inspired to start stamping again. So I blew the dust off my stamps and got into action.  Surfing the internet for more inspiration, I stumbled across a phenomenon called ATC. After a little research I started making those too.
I also love nice fabrics and I always wanted to make quilts some day. So six years ago, I took some lessons to start quilting. So I’m a quilter too.
Advertenties

10 Reacties to “About me / Wie ik ben en wat ik doe”

 1. Hallo,

  Ik wist niet dat ik een naamgenote had die zo creatief bezig was. Leuk om dat vast te stellen.
  Groetjes,

 2. Het is dus mijn schuld dat ge bent beginnen stempelen? :D

 3. Leuk om je verhaal te lezen, Monique. Ik denk dat de meeste van ons al enkele hobbywaterkes hebben doorzwommen :-))
  Je maakt mooie dingen! doe zo maar goed voort!

 4. Leuk je ook “in ’t echt” ontmoet te hebben, na afloop van de stempelbeurs in Zeist. Je prachtige patchwork tas en ATC map bewonderd!! Als ik je verhaal lees, zie ik dat je barst van de creativiteit!

 5. I like the second last photo – patchwork.

 6. Monique, proficiat met je mooi verzorgde blog. Geniet verder van het kaarten maken en het patchwork. Groeten Marjet uit H.

 7. Dag Monique,
  zin om nog eenbs een demo-workshopje te doen tijdens de opendeurdagen of 1 van de opendagen?
  Groetjes,
  Cindy

 8. Hoi Monique,

  Bij het googlen naar mezelf kwam ik jou tegen. Toevallig, ik ben ook in 1963 geboren.

  Grappig hoor, naamgenoten.

  Groeten, Monique

 9. Hoi Monique,

  Bij het googlen naar mezelf kwam ik jouw naam tegen, geinig hoor. Ik ben ook uit het bouwjaar 1963.

  Succes met alles, Monique Verreijdt

 10. Hallo Monique,
  is er ook een manier om contact met je op te nemen? bijv. via email?
  Mvg Esther

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: